Blog


Szeretem a Szamost!

Ezt a címet az azonos nevû Facebook oldal ihlette: Szeretem a Szamost (ez egy link lesz, ami a Facebook oldalra vezet), amit akár én, vagy bárki, aki hanonlóan Szamos rajongó, nevezhetett volna így el :) Régóta járok és viszonylag gyakran Szamos Cukrászdákba, lévén hogy csak a mi közelünkben 3 is van, azt hiszem, mi környékbeliek el vagyunk kényeztetve ;) Ezúttal viszont nem mint vendég jártam náluk, hanem mint tortakóstoló! Mit is jelent ez: Azért mentem el hozzájuk, hogy teszteljem, milyenek az általuk esküvõi torta ízeknek szánt torták, és ezennel be is számolok nektek errõl.


Tovább
Szeretem a Szamost!

A legnépszerűbb menyasszonyi cipők

Esküvőt Szervezek Facebook oldalunkon (a Menyasszonyi Csevegő csoport erősítésével), rákérdeztünk menyasszony és immár feleség követőinknél, milyen cipőben, esetleg többes számban is, CIPŐKBEN tervezik kimondani az igent, illetve az egész napon milyen cipőt terveznek viselni. Érdekes lett a végeredmény, azonnal mondjuk... ;)


Tovább
A legnépszerűbb menyasszonyi cipők

Menyasszonyok Éjszakája 2018 - A Lánybúcsú

Minden menyasszony tökéletes lánybúcsút szeretne, ahol nem csak ő, de a koszorúslányai, barátnői is jól érzik magukat. Nincs aggódás azon, ki szervezi meg, nincs vita a programok összeállítása közben a szervező barátnők között, hanem valaki ennek az egész lánybúcsú szervezésnek a terhét leveszi a tanú, koszorúslányok és barátnők válláról. Ilyen indíttatásból született meg az évente egyszer, minden abban az évben házasulandó menyasszony számára megrendezett Menyasszonyok Éjszakája.


Tovább
Menyasszonyok Éjszakája 2018 - A Lánybúcsú

MENYASSZONYOK ÉJSZAKÁJA - újra a Symbolban

Ha menyasszony vagy már, ha csak szeretnél az lenni, akkor is várunk titeket Budapest legcsajosabb partiján, a Menyasszonyok Éjszakáján, 2018.05.12-én este 20 órától a Symbolban (1036 Bp, Bécsi út 56)! Sztárvendégeink ez alkalommal: Király Viktor és Cooky, akik az éjszaka folyamán megtáncoltatnak Titeket, de fellép a lánybúcsúkból elmaradhatatlak: Magic Mike XXL a Chippendale show! Akik pedig a bulit elindítját és a hangulatot a maximumra tekerik: ZeRo Music Band, a partizenekar!

Értékes nyeremények is várnak rátok, többek között egy 200,000 Ft értékű gyémánt karikagyűrű pár a Crico Ékszer felajánlásával, egy 2 éjszakás 2 főre szóló wellness kikapcsolódás a Mammut Neckermann felajánlásával a visegrádi Hotel Silvanus**** szállodába vagy MAKÁNY MÁRTA 5 db 100,000 Ft értékű ajándékutalványa, mely levásárolható az általa tervezett ruhákra.

Jegyek: https://menyasszonyok-ejszakaja.hu/


Tovább
MENYASSZONYOK ÉJSZAKÁJA - újra a Symbolban

Ha menyasszony vagy, itt a helyed!

2017 októberének első vasárnapján ismét egy emlékezetes napra virradt a házasulandók számára. Elsősorban a hölgyeknek kínált érdekes, izgalmas és hasznos programokat az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Menyasszonyi Börze. De persze az Urak sem unatkozhattak... ;)


Tovább
Ha menyasszony vagy, itt a helyed!

Teljesen megváltozhatsz, ha egy ilyen csajos programon részt veszel

Ha szemügyre vesszük a lánybúcsús programlehetőségek sokaságát, az az első gondolatunk, miszerint: "Úúúúúúúúr Isten, nem jut eszembe semmi értelmes program!", máris szertefoszlik. Rengeteg jobbnál jobb programot szervezhetünk magunknak, vagy szerveznek mások nekünk, amiből most egyet ki szeretnénk emelni. Olvassatok tovább, máris rátérünk a lényegre ;)

 


Tovább
Teljesen megváltozhatsz, ha egy ilyen csajos programon részt veszel

Jegyes fotózás - főpróba az esküvő előtt

A jegyes fotózás egy remek alkalom arra, hogy egy kicsit megismerjük egymást az esküvő előtt, szokjátok a fotózás hangulatát és nem utolsó sorban kezetekben legyen egy szép sorozat Rólatok a nagy nap előtt (a képeket akár fel lehet használni a meghívókhoz, vagy emlékeztető e-mailhez, vagy akár levetíthető az esküvő napján is).


Tovább
Jegyes fotózás - főpróba az esküvő előtt

Menyasszonyok Éjszakája - A LÁNYBÚCSÚ

Lánybúcsú programot szervez nektek az Esküvőt Szervezek csapata 2017.05.06.-án hagyomány teremtő jelleggel Budapest egyik legnívósabb szórakozóhelyén, a Symbolban. Ezzel is szeretnénk nektek megkönnyíteni és színesebbé tenni készülődéseteket az esküvőtök napjára :)

Természetesen nem csak menyasszonyok jöhetnek, hanem a barátnőik, de más lányok is, akik szívesen részt vennének egy ilyen igazán színvonalas sztárfellépőkkel és chippendale showal tarkított csajos programon.

Helyszín: Symbol Budapest

Dátum: 2017.05.06. este 20 órától

Jegyek: 3000 Ft-os áron ITT

Facebook esemény oldala: Menyasszonyok Éjszakája


Tovább
Menyasszonyok Éjszakája - A LÁNYBÚCSÚ

III. Menyasszonyi Börze

2016. szeptember 18.-án immáron harmadszorra nyitotta meg kapuit a Menyasszonyi Börze – vagyis a virtuális valóságból kiragadott inspirációs kincsvadászat, amely új helyszínen, a Dürer Kertben került megrendezésre. Az Esküvőt Szervezek megálmodója (www.eskuvotszervezek.hu) Isik Zsuzsanna – mindemellett a Menyasszonyi Csevegő és a Menyasszonyi Börze létrehozója – energiát nem kímélve szervezte meg újra a III. Menyasszonyi Börzét, amelyre közel 800 fő érkezett – barátok, barátnők, párok, hozzátartozók kíséretében. Központi helyszín lévén, az utolsó percekig folyamatosan jöttek a látogatók, hogy megtekinthessék a szolgáltatók kiemelkedő ajánlataikat, ex-menyasszonyok eladó portékáikat, vagy csak nézelődjenek, ihletet merítsenek saját esküvőjükhöz.


Tovább
III. Menyasszonyi Börze

Esküvő Halloween idején?

Esküvő Halloween idején? Ugye bizarr ötletnek tűnik... Mégis párok ezrei tartják a Halloween időszakában az esküvőiket, ezzel is hangot adva extravaganciájuknak Persze nem itthon, kis hazánkban, leginkább az USA-ban, de egyre többen Nagy-Britanniában és az angolszász kultúrát követő, szerető országokban is egyre közkedveltebb. Lássunk pár képet inspirációnak, hátha neked is tetszik egy-két megoldás ;)


Tovább
Esküvő Halloween idején?

Első házasok kedvezménye - igénylés lépésről lépésre

Kedves Ifjú Feleség!

Az első házasoknak járó adókedvezményről bizonyára hallottál már, elég sok cikk foglalkozok vele. Az igénylés lépéseit foglaltam most neked össze, így felkészülten és magabiztosan mehetsz a munkaügyeshez.

 


Tovább
Első házasok kedvezménye - igénylés lépésről lépésre

Zenék polgári szertartásra

Sokszor kérdés és téma a csoportunkban, ki milyen zenére fog bevonulni a polgári szertartásra, milyen zenére lesz a szülőköszöntése, a gyűrűhúzás és a koccintás, de akár a kivonulása. Nos, most ebben szeretnénk segíteni Neked! A felsorolt Ceremónia zenék listáját a csoport menyasszonyai szedték össze, azokat a zenéket tartalmazza, amit már legalább egyikük választott polgári szertartáson a saját esküvőjére. Ha Neked is van javaslatod, milyen zeneszámmal egészítsük ki a Ceremónia zenéink listáját, ird meg nekünk is a kapcsolatfelvételi formon! Lássuk a listát:


Tovább
Zenék polgári szertartásra

Pánik az oltárnál?

Meggondolja magát a vőlegény, vagy a menyasszony az oltárnál..Kész rémálom!

Nemrégen találkoztam Katy Perry videoklippjével - persze nem új dal, de nem ismertem a klippet előtte - ami egy igazi esküvői rémálmot mutat be: a vőlegény az oltárnál gondolta meg magát...hihetetlen rossz érzés lehet, senkinek sem kívánom. Ugyanakkor elhiszem, és tudom is, hogy annyira tudunk izgulni ott, a Nagy Napon, sőt már a szervezés alatt, hetekkel az esküvő előtt, hogy sokunkban megfogalmazódik: vajon valóban helyesen döntök? Ő lesz életem párja?


Tovább
Pánik az oltárnál?

Köszönetajándék ötletek, melyek nagy valószínűséggel nem fognak a kukában kikötni

A köszönetajándék kérdése szintén sok fejtörést szokott okozni a Menyasszonyi Csevegő csoport menyasszonyainak. Ez is egy viszonylag új szokás hazánkban, régebben sütit, vagy házi bort csomagoltak "csak" a párok a vendégeknek. Ma már egyre divatosabbak a köszönő vagy köszönetajándékok (ki hogy nevezi), és a régi szokások kezdenek háttérbe szorulni.


Tovább
Köszönetajándék ötletek, melyek nagy valószínűséggel nem fognak a kukában kikötni

23 esküvő témájú film, amit meg kell nézned, mielőtt férjhez mész

Az esküvős és romantikus filmek roppant népszerűek, nem véletlenül állandó téma a szerelem a mozivásznon. ...és boldogan éltek, amíg meg nem haltak. Szinte kötelező befejezése a népszerű filmeknek legyen szó romantikus, akció, sőt akár a sci-fi filmeknek is. Szeretjük a bonyodalmakat, nehézségeket, melyeket a cselekmény a párok elé görget, a rosszindulatú rokonok, barátok intrikájának bukását a történet folyamán. Azt is szívesen nézzük, amikor botladozó, félénk, esetleg összetört szívű főhőseink végre utat találnak egymáshoz és beteljesedik a szerelmük. Nagyon tudunk szurkolni nekik ;) Összeszedtem nektek 23 nagyon népszerű filmet ebből a kategóriából, így válogathattok belőlük lánybúcsú programként, borongós napokra, vagy csak úgy, mert jó néha a léleknek is egy kis kényeztetés :)


Tovább
23 esküvő témájú film, amit meg kell nézned, mielőtt férjhez mész

10 program tipp, ha NEM bulizós lánybúcsúra vágysz

A lánybúcsú sok menyasszony számára az egyik legfontosabb megszervezendő esemény. El sem tudnák képzelni, hogy elmaradjon, ha törik, ha szakad "menni kell". Másoknak nem annyira fontos, az is csak egy olyan bulis nap, mint a másik, és megint másoknak akár el is marad. A menyasszonyok egy része egyáltalán nem szeretne bulizós, hangos lánybúcsút, nekik szedtem össze 10 tippet, hogy legyen miből válogatni ;)


Tovább
10 program tipp, ha NEM bulizós lánybúcsúra vágysz

II. Menyasszonyi Börze – avagy hogyan inspirálódjunk egy vasárnap délelőtt?

Az I. Menyasszonyi Börze sikerén felbuzdulva - és a mostani menyasszonyok legnagyobb örömére - Isik Zsuzsa - a www.eskuvotszervezek.hu oldal megálmodója, valamint a Menyasszonyi csevegő és Menyasszonyi Börze Facebook csoportok adminja - megvalósította nekünk a II. Menyasszonyi Börzét is, amelynek ugyanúgy, mint tavaly, a Vörösmarty Gimnáziumban adott otthont. Így, 2016.03.20.-án újra kezdetét vehette az igazi inspirálódás, alkudozás. A Börze elsődleges célja, hogy a friss házasok az esküvőről megmaradt portékáikat eladhassák, mint a menyasszonyi-, és menyecske ruha, vőlegény szett, dekorációs kellékek, cipők, ékszerek, stb. Az ex-menyasszonyok mellett a szolgáltatók is jobbnál-jobb ajánlatokkal álltak a menyasszonyok, vőlegények rendelkezésére. (képek a cikk alján)


Tovább
II. Menyasszonyi Börze – avagy hogyan inspirálódjunk egy vasárnap délelőtt?

Hogyan válasszuk ki az esküvői fotózás helyszínét?

A kreatív fotózás az esküvő napjának egyik legfontosabb eseménye, ezért az esküvői fotós személyének a kiválasztása mellett az esküvői fotózás helyszínének a megtalálása lesz az egyik legfontosabb szervezési feladatotok.


Tovább
Hogyan válasszuk ki az esküvői fotózás helyszínét?

Menyasszonyi Börze

2016. március 20-án második alkalommal kerül megrendezésre a Menyasszonyi Börze. A vásáron friss házasok árulhatják esküvőről megmaradt menyasszonyi ruháikat, vőlegény mellényeiket, dekorációs kellékeiket és ezernyi más dolgot, amire így az esküvő után már nincs szükségük. Szeretnék kedvet adni nektek, miért gyertek el a II. Menyasszonyi Börzére, így bemásolom nektek azt a cikket, ami az Esküvő Classic magazin hasábjan jelent meg rólunk :) Képeket a cikk aljára teszek, kedvcsinálónak ;)


Tovább
Menyasszonyi Börze

Esküvő külföldön?

Egyre több házasulandóban ötlik fel a gondolat, hogy a külföldi nászutat összekösse egy ottani esküvővel. Hiszen így különleges helyszínen – őserdő, fehér homokos pálmafás tengerpart,  romantikus környezet stb – köthetnek házasságot. Ennek a fontos eseménynek a megszervezésnél  érdemes még korán alapvető kérdéseket eldönteni, és időt – akár több hónapot ( min. 3 –at) - szánni a megfelelő előkészületekre. Több hivatalnál 30 nap az ügyintézési határidő, és ez többször előfordulhat!


Tovább
Esküvő külföldön?

Milyen legyen az esküvő színvilága?

Az esküvő színeinek kiválasztására általában nagy hangsúlyt fektetnek a párok, hiszen ez adja meg a nagy nap alaphangulatát. A választott színvilág megjelenik az esküvő minden pontján: a meghívóban, a koszorúslányok és a pár ruhájában, és a terem- és asztaldekorációban is. De hogyan lehet a szivárvány összes színéből leszűkíteni a kört csak néhány színre?


Tovább
Milyen legyen az esküvő színvilága?

Nászút, de mégis milyen és hova?

Ezt is, mint minden ami esküvővel kapcsolatos feladatnál érdemes a lehető leghamarabb elkezdeni a szervezést. Hiszen ez nem egy átlagos közös utazás lesz, hanem olyan, amire évtizedig fogtok visszaemlékezni.


Tovább
Nászút, de mégis milyen és  hova?

Tortadíszek

Az esküvői fogadás egyik legfontosabb eleme kétségkívül az esküvői torta. Miután kiválasztottátok az ízeket, a formát és a színt, érdemes átgondolnotok azt is, mivel díszítsétek a tortát. Egy jól megválasztott dísszel mindenki emlékezni fog rá, és nem csak a finom íze miatt…


Tovább
Tortadíszek

Hogyan válassz esküvői fotóst

Az esküvői fotós az a személy, aki láthatóan a legközelebbről követi végig a párt a reggeli készülődéstől a lagzi végéig. Eközben, mintegy külső szemlélőként örökíti meg legszemélyesebb perceinket. A néha kaotikusnak tűnő készülődést, az első euforikus hitvesi csókot és a lagzi legemlékezetesebb pillanatait. Íme néhány jó tanács, hogyan válassz megfelelő személyt erre a megtisztelő szerepre!


Tovább
Hogyan válassz esküvői fotóst