10 program tipp, ha NEM bulizós lánybúcsúra vágysz

A lánybúcsú sok menyasszony számára az egyik legfontosabb megszervezendő esemény. El sem tudnák képzelni, hogy elmaradjon, ha törik, ha szakad "menni kell". Másoknak nem annyira fontos, az is csak egy olyan bulis nap, mint a másik, és megint másoknak akár el is marad. A menyasszonyok egy része egyáltalán nem szeretne bulizós, hangos lánybúcsút, nekik szedtem össze 10 tippet, hogy legyen miből válogatni ;)

1. Menjetek el egy főző kurzusra

Tökéletes lánybúcsú program lehet, akkor is, ha nem tudsz túl jól fözni, de szeretnél megtanulni, de akkor is, ha jól főzöl, mert újabb különleges receptekkel, praktikákkal bővülhet a tudástárad. Ez egy kiváló program akkor is, ha esetleg a barátnők sem szeretnek bulizni, vagy ha a meghívott vendégek között akadnak nálad jóval idősebb hölgyek is (egyik menyasszonyunk szerint "akár az Anyám is lehetne" az ő egyik vendége)

2. Menjetek el macaron készítő foglalkozásra

Ha főzni már tökéletesen tudsz és nem látod szükségét újabb praktikáknak, vagy ha inkább édesszájú vagy, és imádod a különlegességeket, tökéletes lánybúcsús program választás egy macaron készítő foglalkozás is. A francia konyha egyik legnépszerűbb édessége, ami néhány évvel ezelőtt megkezdte világhódító körútját, és mint minden, elérkezett Magyarországra is. A barátnőkkel, hölgy rokonokkal ilyen lánybúcsú keretében igazán kiélheted a kreativitásod, sok-sok színben pompázó ínycsiklandó szépségeket alkothattok közösen.

3. Borkóstoló

Tovább haladva a gasztronómiai úton, jó lánybúcsú program lehet egy borkóstolón való részvétel. Feltéve persze, hogy a részvevők szívesen fogyasztják az Istenek italát :) A kóstoló történhet a lakóhelyetek közelében, ahonnan mindenki haza tud menni (taxival vagy sofőr szolgálattal, ugye), de össze is köthetitek egy hétvégi ottalvós programmal, az egyik borvidék szállodájában, vendégházában.

4. Kézműves foglalkozás

A lánybúcsús foglalkozások következő lehetősége lehet, ha valamilyen kézműves foglalkozásra mentek el együtt, pl edény készítés, festés, rajzolás, baba készítés stb, itt is csak a képzelet és a pénztárcátok szabhat határt, a lehetőségek száma hatalmas.

5. Sminkoktatás

Mivel amúgy is esküvőre készültök, tökéletes és egyben nagyon hasznos ötlet lehet egy közös lánybúcsús sminkoktatás. Befizethetitek magatokat egy néhány órás sminkelési gyorstalpalóra, amivel ráadásul a későbbiekben megspórolhatjátok a sminkelés árát. Persze nem a menyasszonyi sminket, azt ennyi idő alatt egészen biztosan nem tanulhatjátok meg, de a koszorúslány sminkeket ez után a bátrabbak és tehetségesebben vállalhatják is magunknak ;)

6. Wellness program a barátnőkkel

Szeretitek a fürdőket, a masszázst, a hangfürdőt, a hammamokat, szaunákat? Még sorolhatnám tovább a kényeztető, testet-lelket simogató programokat. Amellett, hogy felfrissültök, illatosak és üdék lesztek, nem utolsó sorban kitűnő relaxálás és pihenés az esküvőszervezés nehézségei közepette. Ha megtehetitek, és senkinek nem okoz anyagi nehézséget, akkor akár több napos wellness hétvégére is elmehettek. Közel az esküvőhöz ez a program egy valóságos kincs, hiszen egy igazán hasznos megálló, pihenő az utolsó nagy hajrá előtt!

7. Nézzetek esküvő témájú filmeket

Sok-sok esküvőről szóló filmet sorolhatnék itt fel, amivel csudijó csajos estét tarthattok magatoknak, de inkább ide linkelem az én gyűjteményem azokból a filmekből, amiket én már megnéztem, és nektek is szívesen ajánlom. A listáért katt ide: Esküvős filmek. Elő a bort vagy a pezsgőt a hűtőből (természetesen megfelelő hőfokra felmelegíteni, hihi), a nasit és máris kezdetét veheti egy filmnézős, sztorizgatós csajos este, amire egészen biztosan sokáig fogtok emlékezni ;)

8. Legyetek egy napra modellek - közös fotózás a barátnőkkel

Szenzációs program lehet, ha szerettek, vagy szeretnétek a kamera előtt pózolni. Örökítsétek meg szépségeteket, fiatalságotokat az utókornak, és persze magatoknak :) Mindig nagyon jó buli egy ilyen néhány órás fotózás, ahol a sminkes (esetleg stylist) és a fotós a lehető legjobb formátokat igyekszik kihozni belőletek. Jó lesz ezeket a képeket később, évek múlva újra előszedni és mutogatni másoknak is: "Nézd, milyen jó bőr voltam én is" ;)

9. Tegyétek próbára magatokat

Elmehettek egy szabaduló szobába, esetleg egy kalandparkba, ahol bátorságotokat, ügyességeteket, problémamegoldó képességeteket tesztelhetitek. Vagy egy quizpróba otthon, de akár összekötve egy város felfedezéssel játékosan, esetleg kincskereséssel tarkítva? Nagyon sok erre szakosodott cég van már, a lehetőségek száma pedig emelkedik.

10. Játékok

Otthon maradva játszhattok is. Nem csak társasjátékot természetesen, hanem a szokásosakat: a koszorúslányok különböző feladatokkal és kérdésekkel látják el a menyasszonyt, és ha nem sikerülne kitalálnia, akkor valamilyen szankcióval lehet bűntetni (lehet alkohol fogyasztás, mint az egyik legelterjedtebb, de bármi más is lehet).

10+1. Menyasszonyok Éjszakája, a lánybúcsú

Végül, de nem utolsó sorban, egy program, melyet mi szervezünk nektek minden évben egy alkalommal: a Menyasszonyok Éjszakája! Ezen az exklúzív, igazi csajos programon, melyet egy évben egyszer rendezünk meg minden az évi menyasszonynak, színvonalas programokkal várunk titeket! Ruhabemutatók, revütáncosok, sztár DJk, élő előadók, chippendale táncosok mind mind a ti szórakoztatásotokra Budapest egyik legszínvonalasabb szórakozóhelyén, a Symbolban. Gyertek el ti is a következőre 2019 tavaszán, figyeljétek a kiírást: https://menyasszonyok-ejszakaja.hu/

Remélem tudtam nektek új ötleteket adni és fel tudjátok használni az ötleteket a saját vagy az általatok szervezett lánybúcsún is!

Amennyiben tetszett a cikk, kérlek oszd meg a barátaiddal! Köszönöm!