Menyasszonyi Börze

2016. március 20-án második alkalommal kerül megrendezésre a Menyasszonyi Börze. A vásáron friss házasok árulhatják esküvőről megmaradt menyasszonyi ruháikat, vőlegény mellényeiket, dekorációs kellékeiket és ezernyi más dolgot, amire így az esküvő után már nincs szükségük. Szeretnék kedvet adni nektek, miért gyertek el a II. Menyasszonyi Börzére, így bemásolom nektek azt a cikket, ami az Esküvő Classic magazin hasábjan jelent meg rólunk :) Képeket a cikk aljára teszek, kedvcsinálónak ;)

 

"Sikerrel zárult az I. Menyasszonyi Börze

2015 nyarán Isik Zsuzsanna létrehozta az Esküvőt szervezek oldalt, hogy ezzel megkönnyítse a házasulandó párok számára Nagy Napjuk megszervezését. Azonban Zsuzsanna tevékenysége nem merült ki ennyiben, hiszen a honlap mellett két csoportot is elindított a Facebookon: egy Menyasszonyi csevegőt, ahol a menyasszonyok egymást segítve, lelkesítve haladhatnak előre a szervezésben, illetve a Menyasszonyi börzét, ahol a különféle kellékek, dekorációs elemek és ruhák cserélhetnek gazdát. Mindkét csoportban egy igazán nagyszerű közösség jött létre, így Zsuzsanna úgy döntött, hogy a Börzét kiemeli a virtuális valóságból és megszervezte az I. Menyasszonyi Börzét.

Az eseményre október 11-én a Vörösmarty Gimnázium dísztermében szép számmal gyűltek össze a magánszemélyek, a volt menyasszonyok, akik egyszer használt menyasszonyi és menyecske ruháiknak, ékszereiknek és cipőiknek, egyéb kiegészítőkiknek, illetve megannyi dekorációs elemeiknek kerestek új gazdát. Fogytak is szép számmal a futók, a lampionok, tortapapírok, mécsestartók, virágvázák, illetve az öltözékek, hiszen ezen a napon jóval a bolti ár alatt hozzá lehetett jutni a különféle kincsekhez, így a leendő menyasszonyok mindenképpen jól jártak, de úgyszintén a már házas asszonyok is, hiszen megválhattak az esküvő óta csak a helyet foglaló kellékeik nagy részétől.

Azonban a Börze nemcsak a magánszemélyek csereberéjére nyújtott lehetőséget, hanem a különféle szolgáltatóknak is, hogy bemutatkozhassanak a leendő vásárlóik előtt. A magánszemélyek asztalai között és a díszterem előtti folyosón tizenöt szolgáltató rendezkedett be, akik közül ott voltak a klasszikus esküvői cégek, például a ruhaszalonok, a Kékház, az Arnaud, illetve a Koralia és a Nefelejcs, akinek gyönyörű ruhái közül a díszterem színpadán is megcsodálhattunk párat. A Börzén még ott volt Tomaszewski Andrea esküvőszervező is, illetve a Tóth Zsuzsanna vezette VintageChics is, ami az esküvő megszervezése mellett a dekoráció megvalósításában is segítséget nyújt.

A Börze kiállítóin végigtekintve egyértelműen látszik, hogy a vintage stílus már itthon is megkezdte hódító útját, hiszen nemcsak a volt menyasszonyok asztalain találtunk csipke és zsákvászon futókat, mécsestartókat és vázákat, hanem számos szolgáltatónál is ráleltünk az ilyen kiegészítőkre és dekorációs elemekre. Ott volt például a Csiribiri Design asztala, ahol a rengeteg csipketerítő mellett megcsodálhattuk a fából készült feliratokat, ujjlenyomatfákat, kalitkákat, régi kulcsokat és a szolid virágkompozíciókat, mellettük pedig a Judith's Sassy and Magical Flowers csipkéből készült örökcsokraiban, tollas fejdíszeiben és virágos öveiben gyönyörködhettünk.

Persze az is talált kedvére valót, akinek a vintage stílus helyett inkább a csillogó ékszerek és díszek tetszenek, hiszen a JÁDE Virág & Dekor vagy az Art-Mona asztalánál számos köves és szikrázó csodát, ékszert, tortadíszt és egyéb kiegészítőt találhattak maguknak a menyasszonyok, Mészáros Csilla pedig megmutatta, hogy papírból is lehet nagyszerű esküvői dekorációt készíteni: origami hattyújai, csokrai, virágdíszei mindenkit elkápráztattak.

A Börzén a menyasszonyok azt is megtudhatták, hogy milyen színek passzolnak az arcukhoz, ugyanis két sminkmester, Fürjes Orsolya biosminkes az ArcSzíntértől és Fülöp Judit az E-makeuptól állt a rendelkezésükre tanácsaikkal, miközben jónéhány látogató számára el is készítettek egy-egy próbasminket.

Az esemény ideje alatt Rózsáné Éberling Orsolya esküvőszervező és szertartásvezető is bemutatkozott, de a Süss-Édes Élet gyönyörű bonbonjai és csokoládédesszertjei sem kerülték el senki figyelmét.

A Börze reggel tíz órától egészen délután négyis volt nyitva, ez idő alatt pedig szép számmal érkeztek a látogatók, folyamatosan folyt az üzletelés és ment az alkudozás, miközben Nagy Viktor, az EIKON Photographytól arról is gondoskodott, hogy az esemény legfontosabb pillanatait megörökítse, DJ Mono pedig egész nap szolgáltatta a jobbnál jobb, lakodalomra is tökéletes zenéket, hogy se a vásárlók, se az eladók, se a szolgáltatók ne unatkozzanak.

A kiállítók még tombolával is kedveskedtek a látogatóknak, a ruhaszalonosok hajékszert, ékszerszettet, gyűrűpárnákat, harisnyakötőt, fejdíszt ajánlottak fel, Rózsáné Éberling Orsolya egy homok- és egy gyertyaceremónia szettel, valamint egy asztaldísszel lepte meg a szerencsés látogatókat, a VintageChics csokorral, Gyöngyösi Judit csuklódísszel, a JÁDE brossal, a Süss-Édes Élet bonbonos dobozzal kedveskedett, de egy szerencsés a Csilla Origami Dekoráció gyönyörű hattyúpárjával lett gazdagabb. Az E-makeup sminktanácsadást ajánlott fel, míg az Art-Mona, az EIKON és a Spoon hajó különböző mértékű kedvezményeket, voucherokat sorsolt ki a látogatók között.

Az I. Menyasszonyi Börze nagy sikerrel zárult tehát, mind az eladók, mind a szolgáltatók, mind a látogatók részéről, ezért már nagyon várjuk, hogy márciusban megnyissa kapuit a II. Menyasszonyi Börze, hogy ott újra élőben is találkozhasson a Facebookon már jól összeszokott közösség."menyasszonyi börze menyasszonyi börze esküvői vásár menyasszonyi börze esküvői vásár menyasszonyi börze esküvői vásár menyasszonyi börze esküvői vásár menyasszonyi börze