Milyen legyen az esküvő színvilága?

Az esküvő színeinek kiválasztására általában nagy hangsúlyt fektetnek a párok, hiszen ez adja meg a nagy nap alaphangulatát. A választott színvilág megjelenik az esküvő minden pontján: a meghívóban, a koszorúslányok és a pár ruhájában, és a terem- és asztaldekorációban is. De hogyan lehet a szivárvány összes színéből leszűkíteni a kört csak néhány színre?

esküvő színe

 

1. Tekintsétek meg a helyszínt és töltsetek el ott egy kis időt. Ha már sok időt fordítottatok arra, hogy megtaláljátok azt a helyet, ahol szeretnétek kimondani a boldogító igent, akkor arra se sajnáljátok az energiát, hogy egy kicsit jobban megismerjétek a hely adottságait. Ha például a terem falai sötét bordó színűek, akkor érdemes újragondolni a kislánykorunkban megálmodott rózsaszín színvilágot. Mindent el lehet takarni, de kérdés, hogy érdemes -e. Egy ilyen megoldás jelentősen megemeli a költségeket, és nem biztos, hogy megéri. Előnyösebb inkább a hely adottságait kiemelni, és nem pedig ellene dolgozni.

esküvő színe

 

2. Színválasztás előtt jó, ha eldöntitek, hogy milyen stílusú esküvőt szeretnétek. Egy vintage stílusú esküvőhöz nem biztos, hogy élénk színű dekorációt kell választani, viszont a bohém stílushoz, vagy egy keleti témájú esküvőhöz lehet bátrabb a színválasztás. Fontos, hogy legyetek hűek magatokhoz, és olyan színt válasszatok, amely jól illik a személyiségetekhez és hosszú időn keresztül is jól érzitek magatokat egy ilyen színvilágú környezetben.

esküvő színe

 

 

3. Kérjétek ki a vőlegény véleményét is! Tudom, hogy sok férfit egyáltalán nem érdekel ez a téma, de ez az ő napja is, és szerintem fontos, hogy az ő egyéniségéből is megjelenjen valami a dekorációban. Nem biztos, hogy jól fogja magát érezni ciklámen színű tüllök és strasszok között. Ha a menyasszony mindenképpen valami ilyesmit szeretne, akkor érdemes a nőies vonal mellé egy férfias színt is becsempészni a díszítésbe, mint például a rózsaszín szürkével.

esküvő színe

 

4. Ma már számos lehetőség áll rendelkezésetekre az inspirálódáshoz, használjátok ki! Esküvői magazinok, weboldalak, Pinterest - mind remek forrásai az ötletvadászatnak. Nézelődés közben nem csak az derülhet, hogy mi az, ami tetszik, hanem az is, hogy mi az, ami biztosan nem. Így is szűkíthető a lehetséges színek választéka, amely sok időt takaríthattok meg.

esküvő színe

 

5. Kísérletezzetek a színekkel, próbáljatok ki több variációt! Ehhez készíthettek saját inspirációs táblákat is, ahol nem csak a kedvenc színeket gyűjthetitek össze, hanem a választott stílusra jellemző képeket is. A színek próbálgatásához a festékboltokban található ingyenes színminták remekül használhatóak, de online programokat is találhattok, amelyek erre alkalmasak.

esküvő színe

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod másokkal is!

Facebook oldalamhoz itt csatlakozhatsz, ahol saját munkáimat is megtekintheted:

https://www.facebook.com/seyempapier

Weboldalamat itt találod:

www.papierandpaper.hu

További inspirációkért pedig keress a Pinteresten:

 

https://www.pinterest.com/papierandpaper

 

Képek forrása:

Bevezető után: http://catchmyparty.com/photos/670542

1. pont után: http://www.mademoiselle-dentelle.fr/deco-salle-mariage-annees-50/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=deco-salle-mariage-annees-50

2. pont után: http://www.homedit.com/top-35-summer-wedding-table-decor-ideas-to-impress-your-guests/

3. pont után: http://www.laylagrayce.com/blog/2013/02/11/celebrate-with-kate-valentines-day-with-loralee-lewis/

4. pont után: http://www.elizabethannedesigns.com/blog/2014/02/10/blueberry-lavender-radiant-orchid/

5. pont után: http://www.flickr.com/photos/moline/5435244451/in/contacts/