Hogyan válasszuk ki az esküvői fotózás helyszínét?

A kreatív fotózás az esküvő napjának egyik legfontosabb eseménye, ezért az esküvői fotós személyének a kiválasztása mellett az esküvői fotózás helyszínének a megtalálása lesz az egyik legfontosabb szervezési feladatotok.

esküvői fotózási helyszín 1

Az esküvői fotós helyszínt általában a párok választják ki, mert határozott elképzelésük van arról, hogy hol szeretnék a fotózást, de néhányan számítanak az esküvői fotósuk, vagy valamelyik ismerősük tanácsára. Ha bizonytalanok vagytok, akkor Ti is bátran támaszkodjatok a fotósotok véleményére, főleg ha már fotózott azon a helyszínen.

Manapság nem ritka, hogy több helyszínen is kérnek fotózást a párok, ezért a részükről jogos elvárás a fotós irányába, hogy rugalmasan lehetőséget biztosítson legalább két, vagy akár több helyszínen való fotózásra. Az esküvői fotózás lefoglalásakor azonban érdemes egyeztetni a fotóssal, hogy a több helyszínen való fotózásnak vannak-e esetleg plusz költségei.

Érdemes olyan esküvői fotós helyszínt választani, amely közel van a ceremóniák és a vendéglátás helyszínéhez, mert az esküvő napja túl sűrű ahhoz, hogy hosszú utazással töltsétek el. A párok többsége az esküvő napján kéri a kreatív fotózást, amely általában két óráig szokott tartani, ezért a sűrű napirendben szinte minden percet ki kell használni.

Érdemes előre tájékozódni a helyszín adta lehetőségekről, az esetleges feltételekről és díjakról, továbbá ha szükséges, akkor gondoskodni kell a foglalásról - főleg az esküvői főszezon idején, mert akkor könnyen betelnek a népszerű helyek.

esküvői fotózási helyszín 3

A párok többsége a szabadtéri fotózást preferálja, de rossz idő esetére a fotóssal egyeztetve érdemes betervezni egy olyan beltéri helyszínt, ahol zavartalanul meg lehet valósítani a fotózást. Erre tökéletesen alkalmas egy patinás épület, mondjuk egy kastély, vagy egy kúria, amely méltó lehet a nagy nap jelentőségéhez.

esküvői fotózási helyszín 2

Érdemes kerülni a túlságosan népszerű, már-már elcsépelt helyszíneket, mert főleg az esküvői főszezon idején olyan tumultus alakulhat ki, amely már zavaró lehet. Helyette inkább érdemes törekedni az olyan helyszínek keresésére, amelyek a személyiségeteket tükrözik.

Végül talán a legfontosabb tanács: alapjában véve nagyon fontos az esküvői fotózás helyszíne, amely a hátterét adja a képeknek, de ennél is fontosabb a fotózáshoz való hozzáállásotok és az esküvői fotóssal való kommunikációtok és kapcsolatotok. Általában elmondható, hogyha oldott hangulatban zajlik az esküvői fotózás, akkor jók lesznek az esküvői képek, amelyhez a helyszín csak hozzá tud adni.

esküvői fotózási helyszín 4

Amennyiben bármi kérdésetek lenne a cikkel kapcsolatban vagy tanácsra lenne szükségetek, fogduljatok hozzám bizalommal!

Torzsa Lajos
http://www.torzsalajos.hu/
+36 30 628 5867
torzsalajos(@)gmail.com